چرا از ظروف چوبی بامبو استفاده نمی‌کنید؟‍!

چرا از ظروف چوبی بامبو استفاده نمی‌کنید؟‍!

بامبوها گیاهان چندساله همیشه سبز هستند.  این گیاهان از اهمیت اقتصادی و فرهنگی زیادی در جنوب شرقی آسیا، آسیای جنوبی و آسیای شرقی برخوردار است و معمولاً به عنوان منبع غذایی یا مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

من ظروف چوبی بامبو را انتخاب می‌کنم!

برخلاف سایر ظروف چوبی دیگر که به کشتار درختان نیاز دارد، ظروف چوبی بامبو بدون آسیب رساندن به گیاهان خود، تهیه می‌شوند. گیاهان بامبو رشد سریعی دارند و می‌توانند در طول چند روز در حدود یک متر رشد کنند  و برخلاف سایر گیاهان طول عمری تقریبا ۵ساله دارد. 
به همین علت بامبو به عنوان یکی از پایدارترین منابع طبیعی شناخته می‌شود. بنابراین مزایای بیشتری نسبت به چوب سایر درختان دارد و امروزه بسیاری از افراد ظروف چوبی بامبو را جایگزین سایر ظروف چوبی، ظروف پلاستیکی و غیره کرده‌اند و محبوبیت ظروف چوبی بامبو به طور چشمگیری افزایش یافته است.


چرا باید ظروف چوبی بامبو را برای جایگزینی سایر ظروف پلاستیکی، چوبی و غیره انتخاب کرد؟

استفاده از ظروف چوبی بامبو چندین مزیت دارد:

  • آن‌ها بسیار قوی‌تر از سایر ظروف چوبی هستند.
  • ظروف چوبی بامبو مقاومت حرارتی بالایی دارند.
  • برداشت چوب بامبو سریع‌تر و شکل‌دهی به آن آسان‌تر است.
  • ظروف بامبو ۱۰۰٪ تجزیه‌پذیر هستند و به محیط زیست آسیبی وارد نمی‌کنند.
  • از مواد شیمیایی و رنگ­های خشن برای تولید آنها استفاده نمی‌شود.
  • ظروف چوبی بامبو با زیبایی خاص و شگفت‌انگیز بسیار مناسب برای سرو غذا هستند.
  • این ظروف به طور طبیعی ضد میکروبی هستند.
  • ظروف چوبی بامبو وزن سبکی دارند و جایگزین مناسبی برای ظروف دیگر در آشپزخانه‌ها، به هنگام پذیرایی و یا حتی پیک‌نیک می‌باشند.
  • این ظروف در برابر لکه‌ها نیز مقاوم هستند.
  • می‌توانید این ظروف چوبی بامبو را بعد از یک‌بار استفاده به راحتی بشویید، خشک کنید و سپس دوباره از آنها استفاده کنید.
  • همچنین ظروف چوبی بامبو به دلیل تجزیه‌پذیری نسبت به محیط‌زیست مهربان‌تر است و در مقایسه با چوب درختان، بیشتر در دسترس هستند.
  • یکی دیگر از مزایای مهم ظروف چوبی بامبو جذب رطوبت است. این ظروف برخلاف ظروف چوبی دیگر به ندرت آب و رطوبت را جذب خود می‌کنند.
  • ظروف چوبی بامبو بوهای نامطبوع غذا و محیط را به خود جذب نمی‌کند.
  • در تهیه ظروف چوبی بامبو به نسبت سایر ظروف دیگر از مواد شیمیایی و رنگ‌های مصنوعی کم‌تری استفاده می‌شود.
  • به علت‌عدم جذب میکروب و مواد شیمیایی کم‌تر، ظروف چوبی بامبو جایگزین مناسبی برای ظروف پلاستیکی و لیوان‌های شیشه‌ای کودکان هستند و به علت‌عدم شکسته شدن، خطر کم‌تری را برای کودکان به همراه دارند.
  • به علت فراوانی منابع بامبو و رشد سریع گیاهان آن، ظروف چوبی بامبو قیمت مناسبی دارند.



 

معایب استفاده از ظروف چوبی بامبو چیست؟

از مهم‌ترین معایب ظروف چوبی بامبو شرایط نگه داری و استفاده آن است. این ظروف در بسیاری از مواقع رنگ مواد غذایی را به خود می‌گیرد و به مرور زمان ظروف چوبی بامبو تغییر رنگ می‌دهند. بنابراین به طور جدی توصیه می‌شود که مواد غذایی گرم را برای مدت طولانی در این ظرف‌ها قرار ندهید تا سبب تغییر رنگ ظروف نشود و از زیبایی آن‌ها کاسته نشود. 




علاوه برآن، در هنگام شستشوی ظروف چوبی بامبو از مواد شوینده‌ی اسیدی استفاده نکنید. چرا که استفاده از این مواد شوینده به مرور باعث می‌شود تا از سطح کیفیت این ظروف کاسته شود و زیبایی اولیه را نداشته باشد. همچنین ضربه‌های چاقو و کشیدن اجسام نوک تیز روی سطح این ظروف سبب ایجاد شکاف و خرابی آن می‌شود. مورد دیگر این‌که برای جلوگیری از خشک شدن سطح ظروف چوبی بامبو نباید آن‌ها را با آب بسیار داغ شست‌وشو کنیم. 
بلکه برای ازبین بردن چربی‌ها و لکه‌ها باید از اسکاج نرم استفاده کرد  و پس از خشک کردن سطح ظروف آن را در هوای کاملا آزاد قرار دهیم و کمی با روغن‌های گیاهی را روی سطح آن را چرب کنیم، تا سطح این ظروف خشک نشود و از ترک خوردگی سطح ظروف جلوگیری نماییم.

 

برچسب‌ها