ویژگی ظروف چوبی برای سرو غذا

ویژگی ظروف چوبی برای سرو غذا

خیلی وقت‌ها به دنبال راهی هستیم تا بیش‌ترین میزان سلامتی را برای خود و اعضای خانواده‌مان فراهم کنیم. راه‌‌هایی مانند: تغذیه سالم، استفاده از مواد غیر تراریخته و ارگانیک، ورزش و حتی استفاده از ظروفی که در ساخت آن‌ها از ترکیبات شیمیایی کم‌تر استفاده شده باشد، مانند ظروف چوبی. در این مطلب لیروفا قصد دارد تا شما را با ویژگی‌هایی که ظروف چوبی سرو غذا باید داشته باشند آشنا کند.

رنگ لایه پوششی

ظروف چوبی از الیاف‌ طبیعی چوب ساخته شده‌اند و به دلیل طبیعی بودنشان، اخیرا مورد توجه بسیاری قرار گرفته‌اند. چون چوب در حالت خام جذب کننده مایعات و ذرات ریز است، باقی ماندن ذرات ریزِ غذا و مواد خوراکی در لابه‌لای این منافذ و فضاهای کوچک ممکن است باعث ایجاد کپک و باکتری شود.
به همین دلیل بیشتر تولید‌کنند‌گان ظروف چوبی از پوشش‌های شیمیایی(کلر-سیلر-پلی اورتان...) روی آن استفاده می‌کنند. مراقب باشید ظرف چوبی که انتخاب می‌کنید، پوشش و رنگ غیر طبیعی و شیمیایی نداشته باشد. چون در ترکیب با گرمای غذا ترکیبات سمی و سرطان‌زا تولید می‌کند. بهترین لایه پوششی استفاده از روغن‌های گیاهی طبیعی مانند روغن بزرک و غیره است که البته هزینه بالایی دارد و گران است.

ظروف چوبی ساده و خاص

از دیگر مواردی که هنگام انتخاب ظروف چوبی باید در‌نظر داشته باشید، سادگی آن است. البته این تا حد زیادی سلیقه‌ای است اما برایتان توضیح می‌دهیم که چرا سادگی اما شیک بودن ظرف مهم است. یکی از دلایلی که امروزه عده بیشتری جذب ظروف چوبی می‌شوند این است که حس طبیعت و طبیعی بودن را منتقل می‌کنند. هر چه بر روی ظرف چوبی کار بیشتری انجام شده باشد، حس طبیعت گونه آن کم‌تر و لایه‌های بیشتری از سطح آن برداشته می‌شود و در لایه‌های زیرین میکروب و باکتری بیشتر جذب می‌شود.

ظروف چوبی بدون خوردگی و خط‌و‌خش

اگر روی ظرف چوبی که انتخاب کردید خط‌ و ‌خش وجود داشت، آن ظرف را سرجایش برگردانید. چون خوردگی و خط‌ و ‌خش بر روی لایه پوششی چوب خام است که ایجاد می‌شود و به مرور زمان بیشتر شده و همانطور که بالاتر توضیح دادیم در مواجه با گرمای غذا باعث آزاد شدن ترکیبات سمی و خطرناک می‌شود.

ظروف سبک مثل چوب

یکی از ویژگی‌های ظروف چوبی این است که در ترکیب با مواد و متریال دیگر زیبا‌تر می‌شود. فروشندگان و تولید کنندگان ظروف چوبی معتقدند ظروفی که با شیشه ترکیب می‌شوند فروش بیشتری دارند، اما زمانی‌که شما ظرفی انتخاب می‌کنید که در ظاهر فقط چوب است، اما سنگین‌تر از حد انتظار به‌نظر می‌رسد، مراقب باشید تا در قسمت‌های داخلی آن از مواد دیگری استفاده نشده باشد.



ظروف چوبی یک تکه و یکپارچه

استفاده از ظروف چوبی خاص لذت بخش است، ولی بهتر است از ظروف یک تکه استفاده کنید. مثلا کل کاسه یا ظرف انتخابی، یکپارچه باشد و تکه تکه به‌هم چسبانده نشده باشد.

هشدار: ظروف چوبی ساخته شده از این درختان را نخرید!

ظروف چوب راش

ممکن است فروشنده با هیجان و اطمینان به شما توصیه کند که چوب راش بسیار خوب و مرغوب است. بله دقیقا، اما نه برای ظرف غذا. چوب راش به مرور زمان تغییر رنگ می‌دهد و تولید کنندگان برای جلوگیری از این مورد از پوشش‌های شیمیایی که بالاتر توضیح دادیم، در لایه‌های بیشتری استفاده می‌کنند.



ظروف چوب بلوط

در حقیقت نمی‌شود از زیبایی چوب بلوط چشم پوشی کرد، اما ظروف غذای چوبی ساخته شده از چوب بلوط دوام زیادی ندارند و به راحتی ریش ریش و پوسیده می‌شود.




ظروف چوب توس(غان)

ظروف ساخته شده با چوب توس ممکن است کم‌تر در بازار موجود باشد. این چوب ماندگاری زیادی ندارد و ارزانتر از دیگر چوب‌ها است و زمانی که خشک می‌شود 16% از حجمش کاسته می‌شود.

ظروف چوبی ساخته شده از این درختان را بخرید!



ظروف چوب آلبالو

چوب آلبالو یکی از بهترین ها برای ساخت ظروف چوبی است. برای ساخت ظروف از این چوب از داخلی‌ترین قسمت درخت استفاده می‌شود که به دلیل داشتن مواد و املاح معدنی فراوان، بسیار قوی و ماندگار است. یکی دیگر از مزایای استفاده از ظروف چوبی ساخته شده با چوب آلبالو این است که هر چه از عمر ظرف بگذرد ظاهرش بهتر و زیبا‌تر می‌شود.


ظروف چوب افرا

اگر ظروف ساخته شده از آلبالو انتخاب اول باشند، ظروف چوبی ساخته شده از افرا مطمئنا انتخاب دوم خواهند بود. اگر شما علاقمند به ظروف تیره هستید، این چوب ممکن است با سلیقه‌تان جور نباشد، اما بسیار با دوام، جذاب و مناسب برای سرو غذا است.


ظروف چوب گردو

چوب گردو فقط یک چوب مرغوب نیست، بلکه یک حس و عطر به یاد ماندنی است زمانی‌که عطر چوب ظرف ساخته شده از آن با عطر غذا همراه می‌شود. افراد زیادی معتقدند که ظروف ساخته شده از چوب گردو را نه فقط به خاطر دوام، ماندگاری و استحکامش دوست دارند، بلکه این عطر جادویی چوب گردو است که بر جذابیت آن می‌افزاید.

ظروف گیاه بامبو

ظروف چوبی ساخته شده از بامبو در ایران طرفداران خودش را دارد و این نوع ظروف در بازار جای خود را حسابی باز کرده است اما باید توجه داشته باشید که چوب بامبو به هیچ عنوان مناسب پخت و پز و یا استفاده با حرارت بالا نیست و از آن نباید در مایکروفر استفاده شود. چوب بامبو ساده و خوش‌رنگ و حتی نسبت به افرا مقامت بالا‌تری دارد.
ممکن است ظروف بامبو نسبت به بقیه ظروف چوبی قیمت مناسب‌تری داشته باشد چون بامبو گیاهی است که رشدی سریع و تا پایان عمر دارد و نگهداری از آن نیاز به آفت‌کش و سم ندارد. همین مورد باعث شده تا کاملا طبیعی و ارگانیک باشد و افراد خوش‌سلیقه زیادی را به‌خود جذب کند.

حرف آخر

در این مطلب تلاش کردیم تا ویژگی‌های یک ظرف چوبی مناسب برای سرو غذا را برایتان توضیح دهیم. درست است که استفاده از ظروف چوبی شیک و لذت بخش است اما آن‌چه مهم‌تر است سلامتی و ارزشی است که برای استفاده از آن پرداخت می‌کنید. خوشبختانه ما در فروشگاه لیروفا برای شما کاربران عزیز ظروف چوبی را تهیه کردیم که از تمامی فیلتر‌های گفته شده عبور کردند، تا شما خریدی با اطمینان داشته باشید. لطفا این مقاله را برای کسانی که علاقه‌مند به ظروف چوبی هستند ارسال کنید.

 شما هم تجربه‌های خودتان در استفاده از ظروف چوبی را با ما در‌میان بگذارید و ما را در تکمیل این مطلب همراهی کنید.